•    Forsendelse 43 DKK 

  •                                     Gratis levering i Denmark på order på 699 DKK

  •                                    Stort udvalg af kaffebønner

STHL Malet 400 g STHL malet kaffe 400g


Vare-ID:
STHL002-x

STHL Nordic malet kaffe 400g

En härlig nyhet från en liten Stockholmsk kafferosteri. Detta malet kaffe är ekologisk och det har en Rainforest Alliance certifierat. Kaffet kommer ifrån Honduras Uganda, var den har vuxit på 1200 meters höjd och däremot kallas även ‘höghöjdskaffe’. Man kan också höra talas om SHG, strictly high grown- kaffe. 


Bönorna är förstås A-kvalitet och den här blandingen består av 100% Arabica bönor, vilket gör smaket väldig ren. Kaffet är också ‘tvättat’, vilket betyder att kaffebönorna tvättas rent från sitt mucilage efter det att bärskalet & fruktköttet har avlägsnats. Ett kaffe som är våtförädlat karaktäriseras av en ren, elegant, fruktig och komplex smak, med balanserad syra och mild eftersmak. 


Detta härliga kaffet är också rostad med en slow roasting metod. Genom att rosta bönorna på en låg temperatur under en längre tid, tillåts smakerna att utvecklas mer och resulterar i ett balanserat kaffe med mjuka toner. Tack vare en varsam rostning minskar även utvecklingen av akrylamid markant. 

Om du önskar köpa bönor av STHL Nordig istället så hittar du dom här. Desværre omfatter ikke dette produkt i vores online shop i øjeblikket.

Til butikken hjemmeside »

Sitemap »
Produkter