•    Forsendelse 43 DKK 

  •                                     Gratis levering i Denmark på order på 699 DKK

  •                                    Stort udvalg af kaffebønnerVare-ID:
SK-5414

Sandby Kafferosteri – Kalas Espresso ver. 2.0 - 500g

"Fylligt, fruktigt, sött och Elegant"

Rekommenderad bryggmetod: Espresso

Kalas Espresso är ett elegant, sött och fylligt espressokaffe. Beroende på tillgång på råvara kommer detta kaffe ändra innehåll då och då, men grundsmaken kommer alltid vara enligt smakprofilen nedan.

Råvaran i denna espressoblandning är av extremt hög kvalitet vilket kan innebära t.ex. att kaffet fått fin placering i Cup Of Excellence (COE = en kaffetävling där en internationell jury utser de bästa plantagen i respektive kaffeproducerande land).

De olika råvarorna och de gårdar/kooperativ där kaffet odlas är av så hög rang och kvalitet att de smakar superbt även som ”singel estate kaffe”, dvs att de på egen hand skulle göra en mycket god kopp kaffe utan att blandas. Men här har vi alltså valt att blanda något av det bästa som går att få tag på och skapa en espresso för dig som uppskattar mumsiga och söta smaker från fullt spårbara gårdar.

Smakprofil:
Frukt och mjuk choklad. Ett sött och balanserat kaffe med medelsyra som smakar lika bra med mjölk som utan. Kaffet är rostat ganska ”lätt” för att vara espresso. På så vis tar vi tillvara på smaken från odlingsplatsen (terroir) på bästa vis.

Innehåller just nu kaffe från följande gårdar:
Nicaragua Regalo De Dios (COE no3), Brasilien Sertao, Etiopien Misty Valley samt El Salvador Las Delicias.

Bryggtips:
Kort och söt ren espresso: 18 gram kaffe till ca 4,5 cl espresso under ca 25 sekunder.
Till mjölkbaserade kaffedrycker: 18-19 gram kaffe till 6 cl espresso under 35 sekunder.Desværre omfatter ikke dette produkt i vores online shop i øjeblikket.

Til butikken hjemmeside »

Sitemap »
Produkter