Smakprofil: Juicigt, blommor, örter, blåbär, fläder, toffee, frukt och godis.
Bryggmetoder: El-brygg, manuell brygg (pour over), Espro Press, Aeropress, fransk press, vakuum-brygg (ex Hario sifon) och espresso!
Om Ninety Plus:
Ninety plus är en kaffeproducent med ett internationellt rykte att ha unika och exklusiva kaffesorter - Alltid med med en kvalitet på 90+ (av 100)
Ninety Plus jobbar direkt med kaffebönderna och producerar, förädlar och säljer kaffe till specialkafferosterier och importörer runt hela världen. De äger också ett 134 hektar stort kaffeplantage i Panama.
Det som skiljer Ninety Plus från andra råkaffe-producenter, är att de inte bara letar upp bra kaffeskördar runt ekvatorn och hoppas att skördarna skall vara bra; De gör något unikt: De samarbetar med kaffebönderna på plats och bidrar med sin kompetens inom sortering, urval, skörd, sortering, och processteknik av kaffebönorna - Allt för att ta fram väldigt unika och distinkta smaker i dessa exklusiva kaffen
Ursprung:
Namn på kaffebönorna: Hachira N2, L12
Sort: Blandad Heirloom
Process: Natural. Inspirerad av processningen av Aricha och Beloya från 2006-2008
Höjd: 1700-2000m
Ägare: Ninety Plus
Land: Etiopien
Region: Cedeo, Yirgacheffe
Dessa kaffebönor är rostade omsorgsfullt för hand i små batcher av Costas rosteri i Umeå, i en traditionell trumrost - Costas är ett av Sveriges första och minsta mikrorosteri.