•    Forsendelse 43 DKK 

  •                                     Gratis levering i Denmark på order på 699 DKK

  •                                    Stort udvalg af kaffebønner

Vanliga frågor om espresso

För dig som har börjat intressera dig i kaffedrycker och kanske har många frågor kring det.

Vi älskar espresso.

Vi får regelbundet olika frågor om espresso, så vi tyckte att det skulle vara bra att ta del av de vanligaste och ge lite insikt och svar för de som kanske frågar samma sak

1) Vad är espresso?

Den här frågan lägger grunden för de flesta av de andra frågor som människor har om espresso. Tvärtemot vad de flesta tror, finns det inte någon "espresso rostning". Det är inte heller en typ av böna. Det är en dryck. Tekniskt sett är en typ av färdig kaffedryck som skapas med hjälp av högt tryck för att tvinga nästan kokande vatten genom finmalet kaffe i ca 20-30 sekunder. Detta producerar ungefär 6 cl kaffe som består av en mycket högre koncentration av upplösta ämnen, eller med andra ord, riktigt stark, koncentrerad kaffe som kallas espresso; den färdiga produkten, inte rostningen eller bönan.

2) Har en espresso mer koffein än bryggt kaffe?

Ja och nej. På grund av den koncentrerade formen i espresso, har du också en koncentrerad nivå av koffein. Så förhållandet koffein per volym är större än den för vanlig bryggt kaffe, men en ”dubbel-shot” espresso är endast 6 cl, och en standard kopp kaffe är vanligtvis 25 cl. Totalt sett - 6 cl espresso innehåller faktiskt något mindre koffein än en 25 cl kopp kaffe.

3) Vad är en espressoblandning och varför skriver ni att det finns inget sådant som en espresso rostning?

På grund av det sätt på vilket espresso görs och den högkoncentrerade färdiga formen, kommer smaken av ett visst kaffe vara mycket mer uttalad. Av denna anledning är det idealiskt att hitta ett kaffe som kommer att lyfta fram de rätta tonerna för att få fram önskad smak. Till exempel har rwandiska kaffebönor en generellt hög surhetsgrad som du kanske inte vill ha så uttalat i en espresso, medan det kan vara en önskvärd egenskap när man dricker den från andra bryggmetoder. För att hjälpa till med detta, kan du blanda ihop det med en kaffeböna som har en lägre surhetsgrad. I slutändan handlar det om balans och hur väl kaffet blandar sig tillsammans när de tvingas in i en espresso. Detta gör ursprungskaffet lite knepigt att använda för espresso. De kan användas och de kan vara bra, men du måste ha riktigt fina kvalitetsbönor och tillaga den rätt för att få bästa resultatet – bäst är att endast använda single origin bönor och inte en blandning.

Produkter