•    Forsendelse 43 DKK 

  •                                     Gratis levering i Denmark på order på 699 DKK

  •                                    Stort udvalg af kaffebønner

Klimatkompenserat kaffe, vad är det?

Nästan allt vi människor gör påverkar klimatet på något sätt, och det gäller både kaffet vi dricker och transporterna för att det ska komma hela vägen hem till dig. Nu har vi på Nybryggt hittat ett sätt att ta ansvar för de koldioxidutsläpp vi orsakar - genom klimatkompensation.

Att klimatkompensera innebär att vi först beräknar vilken påverkan vi har på klimatet genom en viss aktivitet. För oss är det produktion och transport av kaffet. Detta beräknas i kg koldioxidekvivalenter som släpps ut till atmosfären i processen. När vi vet hur mycket det är som vi vill kompensera vänder vi oss till vår klimatpartner GoClimate (https://www.goclimate.com/se). De hjälper oss genom att hitta certifierade klimatprojekt, och köper in krediter motsvarande den mängd vi vill kompensera. Klimatprojekten ser till att utsläpp av växthusgaser förhindras någon annanstans i världen, och klimatkrediterna vi köper finansierar dessa projekt så att de blir verkställda. Klicka in på GoClimate’s sida för att läsa mer om hur det fungerar! 

Att klimatkompensera är ett sätt att ta ansvar för de utsläpp av växthusgaser som vi i dagsläget inte kan undvika, och samtidigt bidra till hållbar utveckling där projekten sker.

Hur är beräkningen gjord? Du kan läsa mer om klimatutsläppen från kaffe i vår bloggpost om kaffe och klimatet. Vi har även kollat på hur mjölk och mjölkalternativ påverkar.

  • Vi har för klimatkompensationens skull bestämt att vi räknar på det högsta värde, det vill säga 10 kg CO2e / kg kaffe, för alla märken vi inte har fått någon information om (och vi ska vara ärliga - inga kaffemärken har hittills kunnat återkomma med deras utsläpp i exakta siffror, trots att vi har efterfrågat det). 
  • Vi kommer även anta att transporten från vårt lager hem till dig är så dålig som möjligt, dvs att det är längsta sträckan. Detta ger ett utsläpp ca 1 kg CO2e per kg kaffe som ska transporteras. 
  • GoClimate köper klimatkrediter som är certifierade av Gold Standard, en organisation grundad av WWF och andra miljöorganisationer för att säkerställa högsta möjliga kvalitet på klimatprojekten.

Så vi tar i. Det visar sig det kostar ändå väldigt lite att klimatkompensera, men vi har valt att hellre ta i för mycket än för lite. Vi tror att om du som kund betalar lite mer än vad det kanske hade kostat i verkligheten, så är du OK med det. Skulle så inte vara fallet, så bara hör av dig till oss, vi vill alltid att du som kund ska vara nöjd.

Alla intäkter vi får från klimatkompensationen går oavkortat till GoClimate.

Produkter